Abloy Optima

ABLOY OPTIMA mukautuu sujuvasti erilaisiin kulunhallinnan tarpeisiin, olipa kyseessä toimisto, liikuntakeskus, lääkäriasema tai asuinkiinteistö. Järjestelmä soveltuu niin pieniin kuin keskisuuriin kohteisiin, joissa käyttäjiä on jopa 1500. Asennus voidaan tehdä sekä uudiskohteisiin että olemassa oleviin kiinteistöihin vaivattomasti ja edullisesti ilman kaapelointia.

Yksinkertaisimmillaan ABLOY OPTIMA on kulunhallintaa etäluettavien tunnisteiden ja lukijoiden avulla. Laajemmissa järjestelmäkokonaisuuksissa se on lisäksi reaaliaikaista ja langatonta tietojen sekä kulkuoikeuksien päivittämistä.

Abloy Optima-järjestelmää suunniteltaessa kiinnitettiin erityistä huomiota sen muuntautumiskykyyn. Oli kyseessä julkinen kiinteistö tai yksityinen asuintalo, sisä- tai ulko-ovi, Abloy Optima mukautuu kulunhallinnan tarpeisiin ja on yhteensopiva muiden Abloyn lukitusjärjestelmien ja -ratkaisujen kanssa. Abloy Optima voidaan asentaa uudiskohteisiin ja olemassa oleviin kohteisiin ilman kaapelointia tai muuta suurta operaatiot.

ABLOY OPTIMA järjestelmän hallinnointiratkaisut mahdollistavat eri tasoiset toteutusratkaisut tarpeen mukaan, jolloin soveltuvin ratkaisu tuo kustannustehokkaan tavan toteuttaa kohteen, esimerkiksi taloyhtiön kulunhallinnan. Yksi kadonnut tunniste ei johda uudelleensarjoittamiseen, vaan tunnisteen käyttö estetään hallintajärjestelmän avulla. ABLOY OPTIMA on yhteensopiva muiden ABLOY-lukitusjärjestelmien ja -ratkaisujen kanssa kuten ABLOY SENTO-lukitus.

ABLOY SENTO – OPTIMA -ratkaisussa mekaaniseen avaimeen yhdistetään sähköinen tunnisteosa. Mekaanista avainta käytetään esimerkiksi taloyhtiöissä asunnon käyttö- ja varmuuslukkoon sekä oman kellarikomeron oveen. Ulko-ovien ja yhteisten tilojen lukot avautuvat tunnisteella. Ratkaisun avulla voidaan seurata yhteisten tilojen käyttöä, mikä ehkäisee tehokkaasti väärinkäytöksiä ja järjestyshäiriöitä.

OPTIMA update on card -ratkaisussa kulkutunnisteessa siirretään käyttäjän kulkuoikeuksien muutokset lukijoille tarpeen mukaan. Ulko-oviin sijoitetut lukijat päivittävät tunnisteiden kulkuoikeudet ja keräävät käyttäjän kulkurekisterin. Tunniste päivittää kulkuoikeuksien muutokset sisäoviin sitä mukaa kun käyttäjä niissä kulkee. Kulkuoikeuksien muutokset voidaan tarvittaessa viedä lukijoihin myös ohjelmointilaitteella. Hallinnointi voidaan tehdä etänä ja ovella käymisen tarve sekä ylläpitokulut pienenevät.